Кметът на Варна Иван Портних - един от най-верните хора

...
Кметът на Варна Иван Портних - един от най-верните хора
Коментари Харесай

Портних с обвинение заради фекални води?

Кметът на Варна Иван Портних - един от най-верните хора на Бойко Борисов, ще се снабди с обвиняване. То е обвързвано с тръбата, през която в морето се изливаха отходни води, оповестява " Фрог нюз ". Заедно с него клиенти на държавното обвиняване ще станат още трима души.

Според източниците ни един от тях е шефът на ВиК-Варна, а останалите са хора от строителния контрол. И четиримата са извикани за предявяване на материалите на 11 април в Националната следствена работа. Едва тогава ще стане ясно кой защо ще дава отговор пред Темида. Материалите са съгласувани с обвинител от Окръжната прокуратура в морския град.

Портних бе видян в столицата преди няколко дни, по време на митингите в отбрана на Бойко Борисов. Тогава членове на ГЕРБ уплашени обявиха опасенията си, че и други представители на партията ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

Припомняме ви, че Община Варна направи през последните години четири ремонта на канализационната тръба на града. Оказа се, че милиони кубични метра фекални води са се изляли във Варненското езеро. Най-лошото е, че новината доближи до жителите на града с месеци забавяне. А това на процедура директно заплаши живота на хиляди хора.

Предстои да разберем дали ГЕРБ и в този случай ще защитят кмета на Варна, лансирайки опорката, че става въпрос за политически напън. В случая Министерство на вътрешните работи, комфортната цел на държавното обвиняване, няма пръст в следствието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР