Кметът на Варна Благомир Коцев трябва да започне процедура за

...
Кметът на Варна Благомир Коцев трябва да започне процедура за
Коментари Харесай

Варна ще поиска бившето руско консулство да стане общинска собственост

Кметът на Варна Благомир Коцев би трябвало да стартира процедура за безплатно придобиване от страната в лицето на Министерството на външните работи на постройката на бившето съветско консулство в града. Това решение одобри Общински съвет на последното си съвещание.

Изненадващо някогашният кмет на града Иван Портних, който в този момент е консултант от групата на ГЕРБ, изиска в решението да се конкретизира, какво ще бъде предназначението на постройката след придобиването й. До 2011 година Портних беше жител на Руската федерация, като и до този миг не е посочил документ, удостоверяващ прекратяването на съветското му поданство, след придобиване на българско.

От " Възраждане " желаеха да не се бърза с решението, като се мотивираха с неяснотата към бъдещото предопределение на постройката. Стилиян Севастиянов (Продължаваме смяната - Демократична България) обаче се обърна към съветниците от партията като сподели, че в последна сметка решението не е " за " или " срещу " Русия.

По време на вчерашното съвещание на Общинския съвет във Варна беше взето и решение за стартирането на процедура за придобиване на 47 дка държавен парцел в северната част на Морската градина, който сега е благосъстоятелност на Министерството на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР