Кметът на Варна Благомир Коцев представи трима нови свои заместници

...
Кметът на Варна Благомир Коцев представи трима нови свои заместници
Коментари Харесай

Благомир Коцев представи трима нови зам.-кметове

Кметът на Варна Благомир Коцев показа трима нови свои заместници на днешната си оперативка. Снежана Апостолова ще е с ресори туризъм и опазване на здравето, Илия Коев ще дава отговор за сигурността, а Христо Рафаилов - за бюджета и финансите. Досегашните заместник-кметове към този момент са освободени от постовете.



Предстоят срещи с Областната администрация за брегоукрепването на крайбрежната зона на Варна. Морската градина в доста от секторите си се свлича към водата. Има направени дренажи долу на крайбрежната алея, само че те не се поддържат от 10 години. В градината има проект за санитарна сеч и премахване на опаси сухи дървета, стана ясно по време на оперативката. Коцев прибавя, че го тревожи положението на пътеките, алеите, стълбите и подстъпите в Морската градина, защото някои са рискови.

На 24 места ще бъде инсталирано видеонаблюдение по отношение на контейнерите по събиране на отпадъците. Ще бъде инсталирано и видеонаблюдение в сериозни сектори в града, където уличнотоосветлението стопира съмнително постоянно.

„ Поискал съм и отчет за работата на комисията по естетизацията на градската среда, разрешителните за монтиране на рекламни детайли и тротоарното право, тъй като моето мнение е, че Варна има да извърви дълъг път по естетизацията на градската среда. Поне 4 звена се идентифицираха пред мен като виновни за даването на разрешителни и координацията като цяло не е добра. Отделно ще предложим промени и допълнения на наредбите, касаещи рекламите, естетизацията и тротоарното право. Последното е тясно обвързвано и с фасадите на старите здания, които единствено в регион Одесос са над 100, ми рапортуваха през днешния ден. Тоест, част от притежателите добросъвестно се заемат с опазването, укрепването и ремонтите на фасадите на старите си къщи, само че друга част от притежателите неглижират отговорностите си и заемат нелегално с огради тротоарите ”, написа в обществените мрежи Благомир Коцев.

Кметът прибавя, че стартира планиране на ремонтите на 41 подлеза във Варна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР