Кметът на турската столица Анкара Мелих Гьокчек подаде днес оставка

...
Кметът на турската столица Анкара Мелих Гьокчек подаде днес оставка
Коментари Харесай

Кметът на Анкара подаде оставка под натиска на Ердоган

Кметът на турската столица Анкара Мелих Гьокчек подаде през днешния ден оставка от поста си под възходящ напън от президента Реджеп Тайип Ердоган върху локални чиновници преди изборите през 2019 година, заяви ДПА, представена от БТВ.

Гьокчек, кмет на втория по величина турски град от 1994 година, разгласи тази седмица, че ще подаде оставка. Той стана петият кмет от ръководещата ислямо-консервативна Партия на справедливоста и развиването, който се огъва под натиска на президента.

" Аз единствено извършвам искане на Реджеп Тайип Ердоган ", съобщи Гьокчек в тирада в Анкара като на моменти изглеждаше, че едвам сдържа сълзите си.

" Това не е тъй като мисля, че съм несполучлив, аз съм изтощен ", сподели той.

Кметът на Истанбул, който с петнадесетте си милиона поданици е най-големият град в Турция и съвсем три пъти по-голям от столицата Анкара, също подаде оставка неотдавна.

В настрана развиване централното държавно управление пое надзор върху десетки кюрдски общини в югоизточната част на страната, обвинявайки кметовете за връзки с тероризъм и назначи свои доверени лица при настоящото изключително състояние. Една трета от популацията на страната сега живее в региони без определени от народа кметове, показва ДПА.

Ердоган, който е отпред на партията от 2002 година, предизвести за " отмалялост " в ПСР и даде обещание да съживи ентусиазма на терена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР