Кметът на Сунгурларе, Бургаско, д-р Георги Кенов вече е с

...
Кметът на Сунгурларе, Бургаско, д-р Георги Кенов вече е с
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Бивш депутат завзел незаконно земите в Сунгурларе

Кметът на Сунгурларе, Бургаско, доктор Георги Кенов към този момент е с обвиняване от следствието край морето. А по информация на Lupa.bg става въпрос за напипани скандални контракти за десетки декари аграрни земи, продадени от общината в несъмнено противоречие със закона, не на кого да е... а на някогашен народен представител. При това става въпрос не просто за инцидентен екс национален фаворит, а за самия наследник на кмета Стефан Кенов.

Известният карнобатски правист стана един от най-известните законотворци в последния релативно нетурбулентен откъм събития 43-и състав на Народното събрание от групата на България без цензура на ексжурналиста и някогашен евродепутат Николай Бареков.



Според данните, събрани от следствието досега, в хода на следствието на сунгурларския кмет, има информация, че не просто са подписвани фиктивни и неизгодни договори сред компания на Кенов-син и общината в лицето на Кенов-баща за декари пасища чартърен, само че и че са харизани големи площи плодородни лозя в ущърб на общинската хазна.

Обвинение бе повдигнато и на зам.-кмета Тодорка Павлева, която също се яви с юрист, с цел да бъде осведомена със събраните по досъдебното произвеждане материали, заяви по-рано и локалната медия " Флагман ". 

Именно тя е парафирала въпросните контракти чартърен. 

" Става въпрос за роднинския кръг на един от обвинените ", оповестиха от прокуратурата. Ако всички обвинявания се потвърдят, Кенов - татко и заместничката му са застрашени от 1 до 8 години затвор. 

Разследването продължава и занапред следва да бъдат изчислени вредите, породени от Кенови. " Делото е формирано през ноември предходната година ", прецизираха от обвиняването. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР