Кметът на Стражица Румен Павлов е уличен в конфликт на

...
Кметът на Стражица Румен Павлов е уличен в конфликт на
Коментари Харесай

Кметът на Стражица дал над 50 хил. лв. общински пари на свой хотел

Кметът на Стражица Румен Павлов е махленски в спор на ползи, оповестиха от антикорупционната комисия КПКОНПИ. Той е дал над 50 хиляди лева от общинския бюджет на личния си хотел, който обаче се стопанисва от брат му и щерка му.

Павлов е отпред на общината втори мандат. Още през 2008 година, преди да стане кмет, той купува общински парцел с незавършен градеж. Днес там се намира хотел " Ралица “. Павлов преотстъпва за безъвмездно прилагане хотела на компанията на брат си. През февруари 2019 година е подписан контракт, с който постройката се отдава, само че към този момент против наем, на сдружението. Негов шеф в това време е станала племенницата на кмета.

" Установено е, че от бюджета на община Стражица, в интерес на двамата търговци са заплащани суми за доставка на гориво и за обеди, вечери, коктейли и нощувки в хотел " Ралица “. Румен Павлов, като кмет и разпоредник с общинския бюджет, е подписал платежни документи /фактури, разходни касови ордери, платежни нареждания/, с които по сметките на едноличния търговец на брат му и на сдружението на щерка му, за прилагане на хотела по разнообразни мотиви, са преведени общински пари в общ размер на 53 350 лева ", пишат от КПКОНПИ.

Кметът на Стражица е санкциониран с 15 хиляди лева Постановено е и лишаване на платените на хотела пари.

Това е второто решение за спор на ползи против Павлов. През февруари КПКОНПИ постанови, че той е нарушил закона, давайки на брат си 11 позволения за разчистване на дървесина от разнообразни парцели и сключвайки с него контракт на общинска земя. Тогава кметът бе санкциониран с 60 хиляди лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР