Кметът на Стари град на хърватския остров Хвар Антонио Шкарпа

...
Кметът на Стари град на хърватския остров Хвар Антонио Шкарпа
Коментари Харесай

Руини от древни градове са открити в Хърватия

Кметът на Стари град на хърватския остров Хвар Антонио Шкарпа разгласи, че по време на построяването на канализационна мрежа в града са били открити руините на два града от Античността и Римската империя, заяви хърватският уебсайт Индекс.

„ Вярвам, че до края на годината ще приключим с построяването на канализационната мрежа, която коства повече от 80 милиона евро. Работата беше забавена при откриването на руините на градове от Античността и Римската империя под актуалния Стари град “, уточни Шкарпа през вчерашния ден.

Той добави, че са открити доста артефакти, мозайки и крепостни стени и че в идващите две години тези открития ще бъдат показани на обществеността. Някои от откритията към този момент са показани на министерството на културата, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Стари град е най-старият град в Хърватия и, съгласно формалната страница на града, е връстник на Аристотел. През 384 година, когато се ражда популярният гръцки мъдрец, гърците от остров Парос в Егейско море основават град на остров Хвар, който назовават Фарос.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР