Кметът на Созопол Тихомир Янакиев отправи покана към всички представители

...
Кметът на Созопол Тихомир Янакиев отправи покана към всички представители
Коментари Харесай

За доказване чистотата на водата: Кметът на Созопол кани представителите на туристическия бранш да плуват заедно

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев насочи покана към всички представители на туристическия отрасъл да плуват дружно, с цел да покажат кристално чистото море . Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Инициативата е подета от Янакиев поради тиражираните неприятни вести против родното Черноморие и е в поддръжка на българското море, златните пясъчни линии и развиването на туризма в община Созопол, показаха от общинския пресцентър.

Оттам осведомиха, че поканата Янакиев е отправил към хотелиери, ресторантьори и другари да поплуват дружно в морските води на централния плаж в Созопол, който за поредна година е притежател на " Син байрак ", и да покажат на всички, че морето е кристално чисто и те са горди негови стопани.

Инициативата в поддръжка на българското Черноморие ще се състои на 15 юли, от 8:00 ч. на централния плаж в Созопол.

На 10 юли, на конференция на централния плаж в курорта " Слънчев бряг " Радина Огнянова, началник на лаборатория, разгласи, че няма нищо притеснително по отношение на чистотата на нашето море и сподели резултатите от последно взетите проби от морската вода.

Тогава тя прикани хората да наблюдават достоверните източници, каквито са анализите на упълномощените лаборатории, страниците на районните здравни инспекции в Добрич, Варна, Бургас, а не да се доверяват на клюки, провокации и непроверени информации в обществените мрежи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР