Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

Фандъкова: Палатките пред Паметника на съветската армия са незаконни!

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска е подписала отчет, с който да стартира процедурата за приготовление на задание за архитектурен конкурс за Княжеската градина. 

Целта е да се съберат оферти по какъв начин да бъде завършено пространството на мястото на паметника на Съветската войска след неговото пренасяне. 

Докладът е подписан през вчерашния ден, заяви Фандъкова. Според нея палатките пред паметника са противозаконни. 

Фандъкова прикани водачите на партиите, които стоят зад слагането им, да съблюдават закона, който не разрешава митинги след 22 часа:

" За страдание, някои политици употребяват преместването на Паметника на руската войска за пиар резултат по отношение на локалните избори. Всъщност, уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметниците, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят да стоят по цяла нощ. Това, което мен ме тормози, в действителност, е да не пострадат в тези политически борби, да не пострадат хора ".

Обезопасяването на паметника е отговорност на Областната администрация на град София, уточни столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Коментарът на столичният кмет идва часове, откакто нощес четирима души бяха арестувани след осъществено нахлуване против палатковия лагер, който беше повдигнат пред Паметника на руската войска.

Сигналът в полицията е подаден към 23.45 ч., като на място са били изпратени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, които са открили вреди по монумента. 

Арестуваните причинители са били почитатели на един от столичните футболни тимове, като против тях към този момент са формирани досъдебни производства за кражба и безчинство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР