Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе отделна среща с колегата

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе отделна среща с колегата
Коментари Харесай

Фандъкова беседва със съперника на Ердоган

Кметът на София Йорданка Фандъкова организира обособена среща с сътрудника си от Истанбул Екрем Имамоглу, който е и основател, дружно с нея и кмета на домакинстващата Атина на конференцията групата на градоначалниците В40. Съперникът на Ердоган за президентските избори в Турция на 14 май, който евентуално ще бъде претендент на обединената съпротива, има да преодолее още две правосъдни инстанции след първата, с цел да се класира за вписване на вота в голямата страна. Дали това ще може да стане, е въпрос с нараснала компликация. Но Имамоглу се счита международно за единствения вероятен действителен съперник на Ердоган, който е и единственият, спечелил изборна борба против неговия режим от 1999 година насам с успеха си в мегаполиса на прилежащата страна.

Основен фокус на диалозите е било развиването на двата града и по-специално ускореното съдействие в региона на туризма. Фандъкова е подчертала, че София дава доста посетители на Истанбул и въпреки да е дестинация номер 1 у нас за идващите от 20-милионния град пътуващи, разчита на поощряване на потока. Тя е предложила съответни неща, с които комшиите могат да оказват помощ.

Още на 8 февруари нейният отраслов заместител Ирина Савина и новият началник на Оперативна програма Туризъм Людмил Пелов ще бъдат в Истанбул, където ще показват освен по принцип София, както до момента, само че и съответно ще се спрат на немаркетирани до момента благоприятни условия като спатуризма – най-големите ни бг балнеоцентрове са в нашата столица, хазартния туризъм, който досега се експлоатира в това направление единствено от турски предприемачи, а българските остават на назад във времето заради неналичието на организация и така нататък В момента новиото управление на софийския туризъм създава и специфични туристически направления със забележителности от османско време в града ни като джамията на ненадминатия имперски проектант Синан, Римската стена, която в действителност е турска, Археологически музей и Св. Седмочисленици – също някогашни ислямски храмове и др.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР