Кметът на София Йорданка Фандъкова представи новата електробусна линия в

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова представи новата електробусна линия в
Коментари Харесай

Фандъкова представи новата електробусна линия

Кметът на София Йорданка Фандъкова показа новата електробусна линия в столицата. Линия 123 ще се бъде пусната от 17 януари.

На представянето участва и заместник-кметът по направление "Транспорт и градска подвижност " Кристиан Кръстев.

Инициативата да има електробусна транспортна линия е подкрепена от Столичния общински съвет с отчет на заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов, осведоми Фандъкова.

Линия 123 ще бъде комфортна на жителите на регион "Слатина ". Тя ще свързва "Слатина " с Цариградско шосе, "Студентски град " и Симеоновско шосе.

"След първите две електролинии или по този начин наречените сини линии, които бяха пуснати в края на 2018 година, се пуска трета линия и се чака нова електролиния да се пусне и през месец февруари. До края на моя мандат съм възнамерявала 10 линии да се пуснат в столицата ", уточни кметът.

По думите й проектът е електробусите в столицата да бъдат към 20% през 2021 година.

"Не съм съгласна с изказванията, че електробусите нямат място в София, а тъкмо противоположното. При тях има нулеви нездравословни излъчвания, това е най-чистият градски превоз. Да, в началото разноските са много по-високи, само че експлотационните разноски и разноските за гориво са в пъти по-ниски. Еклектробусът харчи 16 литра на 100 км, дизеловият рейс - 100 литра на 100 км, газовият - 60 литра на 100 км. Разходи за разнообразни смазочни материали няма, тъй че инвестицията се възстановява доста бързо ", изясни Фандъкова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР