Кметът на София Йорданка Фандъкова покани издатели и главни редактори

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова покани издатели и главни редактори
Коментари Харесай

Кметът организира вечеря със спасена храна

Кметът на София Йорданка Фандъкова предложения издатели и основни редактори на националните медии, измежду които и 19 минути, на специфична вечеря само и единствено със избавена храна, проведена взаимно с фондация Кредо Бонум.

Всяка година в България се разхищават 670 000 000 кг храни, което са 2 милиарда порции, в случай, че 40% от популацията или 3 млн. души живеят под границата на бедността, а единствено 33 000 души попадат в междинната класа съгласно европейските критерии.

Спасяването на храна значи по едно хранене на ден за всеки от тях - това са 2-та милиарда порции. Вечерята, която съответства и с рождения ден на Фандъкова, се организира на нетрадиционно място - завода за преправяне на боклуци, който гостите разгледаха преди да седнат да хапнат.

Менюто беше приготвено от водещите на предаването Бон Апети по Нова и съдържаше разядка от сирене със "зелении ", пастет от гъши дроб с "карамелени " ябълки, спаначена залата с репички и леща, свински врат в сол с гарнитура от пролетни моркови, а за десерт - козуначена торта с ягодово маскарпоне.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР