Кметът на София Васил Терзиев все повече затъва в схеми

...
Кметът на София Васил Терзиев все повече затъва в схеми
Коментари Харесай

Питане към Васил Терзиев: Кмете, това ли е новият морал? Назначи в екипа си осъдения за три трупа в „Кремиковци” Николай Савов

Кметът на София Васил Терзиев от ден на ден затъва в схеми с безобразни политически назначения съвсем като модела, която щеше да сменя дружно с марионетките от ПП-ДБ, ядосва се осведомител на от Столична община. Както към този момент писахме, Васко Кмета набута за зам.-кмет по финансите спасителката на Просто Киро – одиторката Гергана Москова, оправила бакиите на куп компании на Кирил Петков.

За да опровергае личната си поръчка за „ нов морал ”, Държавна сигурност наследникът Васил Терзиев продължи с безобразното набутване на калинки – ни в чеп, ни в ръкав кметът на София махна шеф на Оперативна програма „ Столично дружество за отнасяне на боклуци “, така наречен цех за отпадък, и сложи отпред компрометирания Николай Савов.

Савов е бил шеф на Столичното дружество за отнасяне на отпадъците от неговото основаване през 2013 година до 2016 година, когато е изритан.

Причината – закупил от частна компания голямо количество хигиенични материали за потребностите на завода, за които не е имало място, където да ги съхраняват. Затова чиновници били принудени да тъпчат химикалите на всевъзможни места, даже под стълбите в предприятието.

В предишното си Савов, обаче, се крие същинска покруса, която явно не му пречи да драпа за шеф в тумбата на мерзката коалиция ПП-ДБ-„ Спаси София ” – става сдума за случай в „ Кремиковци ”, лишил живота на трима служащи – Тошко Петров и Здравко Мишев, водопроводчици, и пожарникарят Темелко Първанов.

Трагедията се случва през 2004-а, когато новият-стар началник на завода за отпадък е шеф на произвеждане „ Водоенергийно ” в металургичния комбинат – на 10 януари при приключване на доменна газ починаха Тошко, Здравко и Темелко, а други 22 бяха ранени.

Три години по-късно – през 2007-а, Софийският градски съд призна за отговорен началника Николай Савов за повредата. Подсъдими по делото бяха началникът на група „ Пожарогасене ” Иван Нешков, началникът на промяна в доменното произвеждане Валентин Кубадинов, началникът на газоспасителите Христо Александров, газовикът Димитър Блажев, началникът на произвеждане „ Водоенергийно ” Николай Савов и спасителят Ивайло Стойков.

Те са обвиняване за причиняване на гибел поради немарливо осъществяване на отговорностите, както и за причиняване на тежка телесна щета заради небрежност. Така новият началник на софийския цех за отпадък, назначен персонално от Васко Кмета, е… санкциониран с 1000 лв..

Прокурорът по делото по това време Божидар Джамбазов изиска по-строго наказване за трима от обвинените – Димитър Блажев, Николай Савов и Иван Нешков, защото те били директно виновни за нещастието. Максималната присъда за нещастието можеше да е отнемане от независимост за период от осем години.

Аварията в „ Кремиковци ” бе провокирана от приключване на „ коксов газ ” от първа доменна пещ, който прониква във водопровод (на него точно е бил инсталиран изчезналият спирателен кран), ремонтиран от група служащи. Този газ е мощно отровен (съдържа въглероден окис, въглероден двуокис, серни и азотни окиси и сероводород) и при поемане поразява белите дробове, основния мозък, черния дроб и куп други органи.

Затова е питането към Васко Кмета: Това ли ви е новият морал? Така ли смятате да управлявате София, като набутвате във властта наказан за гибелта на трима служащи? Розовата коалиция ПП-ДБ-„ Спаси София “ не я чака нищо положително, Васко, в случай че ще и цялата „ Държавна сигурност “ да застане зад вас.

Инфо: narod.bg

Тагове: Васко Кмета Васил Терзиев Николай Савов Божидар Джамбазов Димитър Блажев Иван Нешков Валентин Кубадинов Христо Александров Ивайло Стойков Спаси София Държавна сигурност Кремиковци ПП-ДБ Гергана Москова Кирил Петков Просто Киро
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР