Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет

...
Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Терзиев внесе проектобюджета на Столичната община за 2024 г.

Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет плана за бюджет на Столичната община за 2024 година, оповестиха от Столичната община.

Предложеният бюджет от екипа на Васил Терзиев е в размер на 2 577 149 857 лв.. Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лева от държавния бюджет за вложения в цяла София, от които 50 млн. лева - за планове на районните администрации.

" За 2024 година планираме рекордни вложения в София ", написа кметът Терзиев в профила си във Facebook и добави, че на ход е Общинският съвет.

От Общината оповестяват, че като резултат от извършените разисквания за бюджета на столицата в капиталовата стратегия са включени главен ремонт на 35-о учебно заведение в Лозенец, 25-о в Красно село и детска градина №77 в  регион „ Средец “. Вследствие на публичното разискване в плана е заложено и нарастване на заплатите на работещите в театрите и културните домове с още 10%.

Основните акценти в плана за бюджет за 2024 година са: 611 945 670 лева за вложения в строителство на нови и поправки на детски градини и учебни заведения, инфраструктура и вътрешноквартални улици и възстановяване на изискванията в лечебни заведения и ДКЦ;

без повишение на налози, само че с повишение на събираемостта; включване на жителите в ръководството на града, 5,3 млн. лева, разпределени от жителите на София по предпочитани за тях проекти;

10% повече за по-зелена София; 50% повече за стратегия " Култура ", както и цифровизация на услугите на Общината и стимулиране на новаторски планове, показват от Столичната община.

И още: Капиталовата стратегия е на стойност 611 945 670 лв.. Към тези вложения се прибавят финансираните от държавния бюджет 109 плана на стойност 100 млн. лева, допълват от Общината.

Средствата от европейски оперативни стратегии в тазгодишния бюджет са на относително по-ниски равнища и възлизат на 112,434,200 лева, което се дължи на обстоятелството, че се намираме в края на програмния интервал, разясниха от Столичната община.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР