Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до

...
Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до
Коментари Харесай

Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет

Кметът на София Васил Терзиев още веднъж ще изпрати предложения до партиите в Столичния общински съвет по време на съвещанието на Съвета. " Очаквайте предложения и ще продължим тези диалози ", съобщи Терзиев.

Той напомни, че са били изпратени предложения до всички партии, показани в СОС. Текстът на всяка една покана е бил идентичен, уточни кметът.

" Темите също бяха ясни авансово и не е излизано отвън тях. Те бяха какви са целите, които всеки един си показва, че би трябвало да бъдат осъществени в един мандат, с цел да стартираме от това какво ни сплотява. Второто нещо беше кои са значимите неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в идващия бюджет ", сподели Терзиев.

" Третото е тематиките, по които партиите биха показали водачество, с цел да залегнат като политики. Чак след разискването на тези точки, трябваше да приказваме за избор за ръководител и съставяне на комисии. По последните две точки не е говорено въобще ", акцентира кметът Терзиев.

" Разговорите ни с Българска социалистическа партия, " Синя София " и " Възраждане " бяха фокусирани върху първите две точки ", изясни Терзиев. Той добави, че доста би се радвал с тези, които не се е видял, диалозите да продължат.

На днешното заседание отново бяха направени същите оферти за ръководител на СОС от партиите в Съвета.

За поста " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) предложиха Борис Бонев, " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова. От " Възраждане " предложиха Красимир Гълъбов, а от " ИТН " (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше посредством скрито гласоподаване с хартиени бюлетини.

Васил Терзиев обаче не участва на съвещанието. В хода му стана ясно, че кметът е бил в Министерство на финансите тази заран.

Георги Георгиев от ГЕРБ изиска кметът на София Васил Терзиев да се яви на съвещанието по желание на ръководител на СОС. Антон Хекимян поддържа Георгиев и прикани кмета Терзиев да изясни по какви политики и по какъв начин търси поддръжка измежду водачите на обособените партии.

" На база на какво господин Борис Бонев да бъде подсилен от мен като представител на Вътрешна македонска революционна организация? Кой от ваша (на ПП-ДБ и Секретен сътрудник – бел. ред.) страна води диалозите с политическите групи, с общинските съветници за политики? Кой ги води – господин Бонев ли, господин Терзиев ли и на каква база ще си съпоставяме политическите стратегии? Вашият дебелоглав ще ви изяде главата, тъй като съпротивата против Борис Бонев е огромна ".

С тези думи единственият общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера се обърна към кмета на София и групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и „ Спаси София “.

Според Контрера, в случай че Васил Терзиев желае " да отпуши диалозите, първо би трябвало да ревизира визията си във връзка с това кой води договарянията за поддръжка в СОС ".

Хекимян настоя още Терзиев да показа екипа си от заместник-кметове, както и да показа плана за план-сметката за чистотата.

" Работата за София буксува, Терзиев би трябвало да пристигна тук и най-голямата политическа група в СОС би трябвало да си намерят болшинство. Явно такава е сделката - Бонев да бъде ръководител на СОС ", съобщи Хекимян.

СОС прави следващ опит да избере собствен ръководител. На предходното съвещание общинските съветници не съумяха да изберат подобен.

След първото несполучливо гласоподаване на балотаж отидоха Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от Българска социалистическа партия.

Гласуването бе скрито. 44 общински съветници гласоподаваха, а 12 гласа бяха недействителни. Борис Бонев получи 23 гласа поддръжка, а Диана Тонова 9. След като нито един от претендентите не бе определен, се взе решение в понеделник да се насрочи ново съвещание, на което да бъде изработен още веднъж опит да бъде определен ръководител на СОС.

ГЕРБ-СДС не издигна своя кандидатура и не взе участие в гласуването на началник на СОС. Оттам подчертаха, че ще бъдат мощна съпротива.

Новият общински съвет и кметът на София Васил Терзиев поставиха предходната седмица клетва и встъпиха в служба.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР