Кметът на София Васил Терзиев настоява за силен синхрон между

...
Кметът на София Васил Терзиев настоява за силен синхрон между
Коментари Харесай

Събират информация за всички ремонти в София на едно място

Кметът на София Васил Терзиев упорства за мощен синхрон сред експлоатационните сдружения и финансовата стратегия на Общината при ремонтите в града. За тази цел желае да се направи цифрова платформа, на която да се разгласява цялата информация къде предстоят поправки, като от там и жителите да се осведомят за идните ремонтни действия. Тази информация е нужна авансово да бъде ясна, налична на единна платформа и предоставена от всички сдружения, с цел да не се позволява и разкопаване на улици или тротоари, които са били актуализирани.

Терзиев предлага и система за информиране на постъпилите капиталови оферти посредством на цифрова платформа за обезпечаване на спомагателна бистрота в градското обмисляне.

Необходимо е да се синхронизира осъществяването на ремонтни действия в града, както на всички експлоатационни сдружения в София, по този начин и с финансовата стратегия, изпълняваната от Столичната община. Информацията следва в къс период да бъде обвързвана с нова цифрова платформа, обвързана с данните от комуналните сдружения и Столичната община и насочването й в система за информиране на жителите.

Идеята е показана през днешния ден от кмета Васил Терзиев на среща с експлоатационните сдружения - " Софийска вода " АД, " Топлофикация " АД, " Електроразпределителни мрежи Запад " ЕАД, " Овергаз ", както и зам.-кметът по строителство Иван Матов и основният проектант на София Здравков.

Според сдруженията липсва дълготрайно обмисляне във връзка с финансовата стратегия на общината, на плановата подготвеност за работа, както и съществуването на инженерна инфраструктура в огромна част от кварталите предмет на капиталова интензивност.

Според арх. Здравко Здравков, основен проектант на София, с цел да се координира активността по правенето на финансовата стратегия е нужно сдруженията да поемат ангажимент всяка година да предават информация за плануваните поправки към Столичната община. Така ще може да се направи нужната приоритизацията на плановете.

Дългосрочното обмисляне на финансовите вложения е допустимо да се създадат за 5-8 години, изясни заместник-кметът по направление строителство Иван Матов.

Очакват се предложенията на районните кметове за създаване и ремонт на тротоари в обособените регионите до края на годината, осведоми инж. Емилиян Георгиев, шеф отдел " Поддръжка на уличната мрежа " към направление " Обществено строителство " на общината. От там също приканиха сдруженията да осведомят дирекцията за строителни работи, а и по време на самите действия да спомагат с екипи, информация и оперативни дейности при спешни повреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР