Кметът на Сливен Стефан Радев проведе среща в Министерството на

...
Кметът на Сливен Стефан Радев проведе среща в Министерството на
Коментари Харесай

Кметът Радев поиска изменение на постановление на МС заради бъдеща улица в Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев организира среща в Министерството на районното развиване със заместник-министър Николай Шушков.

Радев изиска смяна в разпореждане на Министерския съвет, която да оправи комплициране с финансирането за създаване на нова улица.  

Преди няколко месеца Община Сливен изиска от страната да отпусне средства за цялостното създаване на улицата. В министерското разпореждане е записано да се провиснал средства в размер на 1 милион и 100 хиляди лв., което е 50 % от желаната сума, само че е направено допълнение – за ВиК действия. Разчетите на Общината сочат, че тези действия ще са не повече от 200 000 лв.. За да се употребяват средствата по предопределение за изцяло създаване на улицата е нужна смяна в постановлението. Заместник-министър Шушков пое ангажимент корекцията да се направи след празниците.

Планираната нова улица ще свързва булевардите „ Хаджи Димитър ” и ”Бургаско шосе ” и ще минава през бившето военно отделение. Дейностите по построяването й са част от поетите задължения на общинското управление за възстановяване уличната инфраструктура, облекчение на трафика, както и пускане на действия по смяна на пустеещите някогашни военни парцели. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР