Кметът на Сърница Неби Бозов забрани пускането на всякакъв вид

...
Кметът на Сърница Неби Бозов забрани пускането на всякакъв вид
Коментари Харесай

Глобяват с 1000 лв. собственици на свободно пашуващ добитък

Кметът на Сърница Неби Бозов забрани стартирането на всевъзможен тип добитък в селскостопанските земи, както и свободното им пашуване на територията на общината.

Със специфичната заповед се не разрешава също пашуването и придвижването на добитък по републиканските и общинските пътища, площадките, парковете и градините.

Предвидените в нормативната уредба санкции са в размер от 50 до 1000 лв. с оглед нанасянето на вреди на селскостопанското имущество, а кметската заповед цели запазване на зелените площи и декоративна растителност и най-много попречване на свободното движени на домашни животни. Кметът Бозов посочи, че тази възбрана се издава главно поради безстопанствените животни, оставени без контрол, тъй като постоянно има случаи на пуснати на независимост коне. Това е причина за пътни произшествия и няколко такива има към този момент регистрирани на територията на община Сърница.

„ Затова сме издали тази заповед и ще постановяваме съответните наказания взаимно с органите на реда при констатиране на нарушавания ”, разяснява кметът на Община Сърница Неби Бозов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР