Кметът на Русе Пенчо Милков е освободил от длъжност медицинската

...
Кметът на Русе Пенчо Милков е освободил от длъжност медицинската
Коментари Харесай

Уволниха медицинска сестра в русенско училище, върнала дете без маска

Кметът на Русе Пенчо Милков е освободил от служба здравната сестра от учебно заведение " Васил Левски " в града, откакто в общината бил получен сигнал за нарушаване. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.

Сестрата не е позволила до образователното заведение 7-годишно дете, което било не запомнило маската си и го пратила единствено до дома му, с цел да си я вземе. От общината изясняват, че на детето е трябвало да му бъде обезпечено защитното средство.

От кметството подхванали незабавни дейности за изясняване на обстановката, като били изискани писмени пояснения от медицинския експерт. Изяснено било, че здравната сестра не е спазила насоките за работа в образователните заведения в изискванията на COVID-19 и е позволило нарушаване на Етичния кодекс за работа с деца. По тази причина кметът е прекратил трудовите й правни отношения.

Работата ѝ краткотрайно се поема от двама фелдшери, които работят в Средното учебно заведение " Васил Левски ".

Заради случая се е състояла изключителна работна среща с медицинските експерти от здравните кабинети на детски градини и учебни заведения, на която е разисквано прецизно съблюдаване на отговорностите в изискванията на пандемия и на етичните правила в работата с деца. Обърнато било внимание, че грижата за децата и опазването на тяхното здраве е приоритет в работата на общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР