Кметът на румънската община Бая Маре Каталин Керекеш беше окончателно

...
Кметът на румънската община Бая Маре Каталин Керекеш беше окончателно
Коментари Харесай

Румънски кмет беше осъден на пет години затвор за вземане на подкупи; полицията го издирва

Кметът на румънската община Бая Маре Каталин Керекеш беше дефинитивно наказан от Апелативния съд на Клуж на пет години затвор за взимане на подкупи, оповестява Диджи24. 

„ Днес, 24 ноември, служителите на реда от Окръжния полицейски инспекторат на Марамуреш получиха от способния съд заповед за осъществяване на присъда от 5 години отнемане от независимост, издадена на името на 45-годишния Каталин Керекеш, за осъществяване на закононарушението приемане на рушвет в нескончаем интервал от време ”, се споделя в информация до медиите.

Мъжът не е бил открит нито в дома си, нито в кметството. Полицията прави инспекции, с цел да го открие и разгласява на уеб страницата си негова фотография в раздела на търсените лица.

През миналата нощ Каталин Керекеш разгласява 10-минутно видеообръщение в формалния си профил във Facebook, в което твърди, че е почтен.

Кметът беше изпратен на съд от Националната дирекция за битка с корупцията (DNA) на 20 май 2016 година за взимане на подкупи в продължителна форма. Според обвиняването той е получил 70 000 леи от човек от управлението на общинския футболен клуб от Бая Маре, с цел да поддържа финансово клуба. Тъщата на Каталин Керекеш беше задържана при започване на ноември, откакто беше хваната на мястото на престъплението от антикорупционните прокурори в миг, в който давала на майката на една от съдийките от Апелативния съд в Клуж 50 000 евро за по-лека присъда на кмета.

Националната дирекция за битка с корупцията (DNA)  твърди, че през 2012 година, в подтекста на предизборната акция за локалните избори, Каталин Керекеш е предложил на ръководител на окръжния клон на политическа партия сумите от 17 000 евро и 5 000 леи, с цел да стимулира симпатизантите на тази политическа групировка да гласоподават за кмет на община Бая Маре. През 2013 година Каталин Керекеш, като кмет на Бая Маре, е изискал, приел и получил от трима предприемачи разнообразни суми пари по отношение на осъществяване на отговорностите си, отбелязва Аджерпрес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР