Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев първо е поискал

...
Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев първо е поискал
Коментари Харесай

Кметът Ралев първо поискал 60 000 евро, а не лева подкуп, оставиха го в ареста

Кметът на пловдивския регион " Северен " Ральо Ралев първо е изискал 60 000 евро от строителен бизнесмен, с цел да може да му се издаде позволение за градеж. След договаряния сумата паднала на 60 000 лв.. Това съобщи в апелативния спецсъд прокурор Биляна Дукова, която се базира на свидетелски разпити. Ралев е упрекнат в търговия с въздействие, дружно с него под отговорност е притеглен и Иван Делевски, апетитен за медиатор при настояването на подкупа от предприемача Здравко Ангелов.

От прокуратурата оповестиха, че нееднократно Ралев е нареждал на чиновници в общината " да търсят под вола теле ", с цел да открият нередности в плана на Ангелов по този начин, че основният проектант на региона да постанови отвод за градеж.

Освен това очевидци са разказали, че са участвали на срещи сред Ралев и Делевски, на които се обсъждала сумата от 60 000 лв.. Пред съда юристът на Ралев Христо Ботев споделя, че зад решетките клиентът му е измършавял с 6 кг поради проблеми с черния дроб и кръвта. Юристът посочи, че кметът към този момент е подал съобщение в общината, че излиза в едномесечен отпуск.

Според отбраната Здравко Ангелов е индивидът, коъто е притискал кмета да му издаде позволение. Кметът не знаел даже, че сумата от 60 000 лв. била поискана от негово име. " Социологиите, които излизаха преди ареста, демонстрираха по какъв начин съм работил 7,5 година като кмет ", посочи пред магистратите качествата си Ралев. Делевски изиска размерът на гаранцията от 60 000 лв. да бъде понижен, защото нямал опция да я заплати.

Апелативен спецсъд удостовери ареста на кмета на регион „ Северен ”, като задържа и посоченият за негов съизвършител Делевски. Тримата съдии обаче не бяха единомислещи в решението. Съдия Даниела Росенова разгласи, че обвинените би трябвало да излязат от ареста с по-леки ограничения за неотклонение. Тя уточни, че прокуратурата би трябвало да откри и дали няма провокация към рушвет от страна на Ангелов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР