Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров трябва да си подаде моментално
Коментари Харесай

Борисов поиска моментално оставката на кмета на Пловдив. Той отказа, защото е избран, не назначаван

Кметът на Пловдив Здравко Димитров би трябвало да си подаде " мигновено оставката ". Това сподели водачът ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в града. Димитров, който е повдигнат от ГЕРБ , отхвърли да напусне.

" Ако Димитров ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката. (...) Няма да се меся повече, тъй като излизам неприятен, само че и заместник-кметът Райчев би трябвало да си замине неотложно ", сподели Борисов. Пламен Райчев е зам.-кмет по строителството и вложенията на Пловдив.

Причината за желаната оставка са митингите на почитатели на два от пловдивските футболни тимове – " Локомотив " и " Ботев " поради незадоволително съгласно тях финансиране на стадионите им. Според Борисов поради тези кавги ГЕРБ търпи негативи, а Здравко Димитров си е взел отпуска, " с цел да си обърне внимание ".

" Аз за 20 години един ден не съм си обръщал внимание, с цел да съм в отпуска. С Коронавирус съм взел участие отдалечено на съвещание на Европейския съвет, с близо 40 градуса температура ", сподели Борисов.

" Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка ", написа малко-по-късно Димитров в профила си в обществената мрежа Facebook.

По думите му въпросът със стадионите на “Ботев ” и “Локомотив ” не е негов или на Райчев. " Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че обезпечените в началото пари няма да стигнат. Някои хора обаче очевидно употребяват казуса с политически цели ", написа Здравков.

Строителството на стадион „ Христо Ботев “ продължава към този момент 10 години, като беше започвано и спирано няколко пъти. Първо парите идваха от някогашния банкер Цветан Василев и банкрутиралата КТБ , сега се довършва с пари от страната и локалната община. Парите от страната бяха отпуснати по време на ръководството на партия ГЕРБ, от която се ръководи и общината сега.

Съоръжението нарастна неведнъж, като предходната седмицата Димитров сподели, че недостигат 22,5 млн. лева.​ Той изиска отпущането на пари от общинския съвет, което докара до рецензии и митинги на почитателите на " Ботев ", които желаят да се осветли по какъв начин се разходват парите.

Стадионът " Локомотив " сега е в ремонт, като два бранша са към този момент подготвени. Неговите последователи пък стачкуват с искане двата клуба да получават идентична финансова помощ.

В събота Борисов се обърна към " общинските съветници на другите партии " с молбата да решат въпроса с финансирането на стадионите " в този момент, на сесията ".

" Аз, след едни победни избори, ще създадем по този начин да компенсираме общината ", даде обещание Борисов.

През ноември предходната година той посети стадион " Ботев " в Пловдив, придружаван от представители на наетата строителна компания и зам.-кмета на града. И тогава кметът Здравко Димитров не участва, само че визитата на Борисов остана с новината, че ГЕРБ няма да го издигне за втори мандат.

В събота Борисов сподели, че Здравков " абдикира от активността си " и е " или в болнични, или в отпуска ". Добави, че си е платил членския импорт до октомври, тъй като " знаел, че към този момент няма да е кмет и (да заплати за) ноември и декември му се вижда доста ".

" Единственото, което съм го казвал от първия ден е, че това го вършим за почитателите, да има игрища, с цел да се играят финали ", сподели Борисов в събота.

В края на предходната година той сподели че е контрактувано на стадион " Ботев " за " Суперкупата на Европа “. Пред Свободна Европа от Българският футболен съюз (БФС) и европейската футболна централа УЕФА отхвърлиха да има контрактувано сходно събитие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР