Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие в сградата на Община

...
Кметът на Пловдив Костадин Димитров прие в сградата на Община
Коментари Харесай

Маричанки вдигнаха двете купи в Общината

Кметът на Пловдив Костадин Димитров одобри в постройката на Община Пловдив волейболните шампионки от Марица (Пловдив), които в неделя завоюваха рекордна десета поредна купа на България, маричанки носеха и Купата на България, която беше извоювана за 9-ти път и отборът направи златен дубъл. На събитието участваха още ръководителят на Общинския съвет Атанас Узунов, зам.-кметът по спорт и юношески действия Николай Бухалов, вицепрезидентът на клуба Светослав Славов и мениджърът на клуба Борис Халанчев, волейболистките и треньорският щаб.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров съобщи, че с развиването си Марица дава образец освен на волейболните клубове, само че и на другите спортове.

„ Когато има помощ от бизнеса и от общината в комбиниране с поддръжката на почитателите, тогава вие получавате тази огромна сила и мощ. Благодарим ви от името на пловдивската общност женският волейбол да бъде на най-високото равнище. Знам по какъв начин се гради един тим, по какъв начин се изграждате като персони и като първенци “, обърна се към състезателките Димитров и им благодари за напъните, които вършат за Пловдив и за страната.

„ Марица е образец освен за волейбола, само че и за другите спортове. Аз персонално съм взимал хрумвания от вас по какъв начин да се развива един клуб. В Пловдив има доста спортни бази, тъй че инфраструктурата би трябвало да подкрепя развиването на всички спортове “, сподели още градоначалникът.

Атанас Узунов пък употребява опцията, с цел да предложения шампионките на идната постоянна сесия на Общинския съвет, която е планувана за четвъртък.

„ През общинския съвет минава бюджета на града, а той включва и спорта. Колегите от общинския съвет имат желанието да се срещнат с вас. Аз съм огромен почитател на мъжкия и женския волейбол. Гледам ваши мачове. Имам лека болежка за тази година, само че ще ви я кажа на следващия ден “, съобщи Узунов.

Заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов също поздрави „ жълто-сините “ за рекордната десета поредна купа и изрази убеденост, че Марица ще завоюва още доста трофеи и купи.

„ Знам какъв брой старания са нужни, 10 следващи пъти да успееш е огромен триумф. През годините се смениха много генерации, само че вие показвате, че можете. Има последователност, което е доста добре. Това няма да е последната купа, ще има още доста титли и ви поисквам да спечелите всички шампионати “, сподели на волейболистките Бухалов.

„ Изказваме нашата признателност за вашата помощ, която е и към националния тим на България. В тима на Марица играят всички български волейболни националки в разнообразни възрасти и по този начин Община Пловдив оказва помощ за развиването на женския волейбол в България “, съобщи вицепрезидентът на клуба Светослав Славов.

„ От името на тима желаеме да благодарим за поддръжката. Надявам се да продължаваме да носим трофеи и купи и наслада на всички хора, които са зад нас, сподели капитанката Добрина Христоскова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР