Кметът на Плевен Георг Спартански се срещна с наблюдатели на

...
Кметът на Плевен Георг Спартански се срещна с наблюдатели на
Коментари Харесай

Кметът на Плевен се срещна с наблюдатели на изборите от ОССЕ

Кметът на Плевен Георг Спартански се срещна с наблюдаващи на идните парламентарни избори от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Те ще реализират наблюдаване на парламентарния избор на територията на Северозападния район.

Ирмели Виено от Финландия и Мехмет Екинджи от Турция са наблюдаващите на идните избори за Народно заседание от ОССЕ.

Една от тематиките на диалога им с кмета Георг Спартански е била обстановката, произлизаща от Covid рецесията, както и провокациите пред уредниците на вота.

Наблюдателите са питали за намаляващия брой на популацията, прогнозите за изборна интензивност, изборната методология, организацията на вота по места, координацията сред институциите и органите, които са ангажирани с изборите, провеждането на предизборна пропаганда, готовността за гласоподаване с преносими урни.

Наблюдателите са показали интерес и към практиката за практикуване на избор в местата с плътно малцинствено население, както и към „ пазаруване на гласове “.

Ирмели Виено и Мехмет Екинджи са се срещнали още и с работата на екипа на община Плевен, ангажиран с подготовката и провеждането на парламентарния избор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР