Кметът на Пещера поиска обявяване на частично бедствено положение заради

...
Кметът на Пещера поиска обявяване на частично бедствено положение заради
Коментари Харесай

В Пещера поискаха обявяване на частично бедствено положение

Кметът на Пещера изиска оповестяване на отчасти бедствено състояние поради внезапното повишаване на подпочвените води, заяви БНР.

Най-засегнат е гробищният парк в града, част от който е под вода. Днес се привиква и спешният щаб. Според кмета Йордан Младенов казусът с изключение на прочувствен е и чисто екологичен.

" Доста неприятна обстановка. Чисто биологична злополука може да стане, тъй като тези води от тук измиват гробовете и слизат надолу. Там е вододайна зона под самото гробище. Вчера ескалираха нещата. Не можем да разберем от кое място са тези подпочвени води - дали от " Напоителни системи ", които имат оборудване над гробищния парк горе високо. Също по този начин има оборудване и НЕК, които пък подават вода на " Напоителни системи ". Всичко са спрели “, сподели той.

“Утре съм свикал комисия, която да бъде от Общината, представител на НЕК, представител на " Напоителни системи " да тръгнат по самите уреди да ги огледат, а второ пък през днешния ден незабавно вкарваме техника, с цел да може да се направи един дренаж тази вода да се изведе и посредством припомпване - в съседство има един канал, да може да се изкара от гробищния парк в този канал ", добави Младенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР