Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще се кандидатира за пети

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще се кандидатира за пети
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик вече гледа към нов мандат

Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще се кандидатира за пети път за кмет на идните през есента локални избори. Той още веднъж ще се яви като самостоятелен претендент.

Това обяви Попов на пресконференция в клуба на Българска телеграфна агенция в Пазарджик.

Надграждане в региона на инфраструктурата, културата и спорта, грижа за младите фамилии, застраховане на по-високи приходи и основаване на " клевър-сити " (умен град) са идващите цели за града и общината.

„ Най-важната поддръжка е поддръжката на локалната общественост, тъй като политика и всичко останало се прави от хора. За мен е значимо да продължим този резистентен път на развиване на нашата община “, сподели той.

Като един от главните цели Попов уточни надграждане на постигнатите резултати от предходните мандати. „ След като имаме добра физическа среда, със зони за отдих, със зони за спорт, добра инфраструктура, депа, компостираща апаратура, пречиствателни станции, строи се слънчев парк. Има още няколко значими неща, които би трябвало да се създадат и всичко в действителност ще добие един приключен тип. Искаме да създадем по този начин, че хората да получават по-високи хонорари. Това ще стане посредством привличането на нови вложители и по този метод ще се сътвори конкуренция. По отношение на инфраструктурата главен мой приоритет си остава Западният околовръстен път “, сподели кметът. 

Искам от ден на ден и повече деца да спортуват и да се занимават в школите по изкуствата и извънкласни действия, което е значимо за нашата локална общественост и не знам дали осъзнаваме, че това в същина е една инвестиция за генерации напред, добави той.

„ Не на последно място са младите фамилии, в този момент ще имаме по-големи финансови благоприятни условия да ги подтикваме. Предвидена е цяла система от тласъци, които да накарат младежите да остават тук, да живеят и да работят в Пазарджик, да се усещат добре в личния си град “, съобщи Попов.

Той очерта опцията Пазарджик да бъде първият град, в който да се направи така наречен клевър-сити. Това е общоприет план, по който започваме да работим още през идващия месец. Това е система, която ще наблюдава всички значими обекти и характерности, като в това време дава ясна информация за всяка точка от системата на пътищата, паркингите, градското осветяване, светофарните уредби, осветяване и отопление в учебните заведения и така нататък " По този метод, събирайки тази информация, ще имаме опция за незабавна реакция. Ако има изгорели крушки в уличното осветяване, те ще могат да бъдат сменяни неотложно, в случай че има проблем в светофарна уредба, ще бъде отстраняван незабавно. В тази система ще получаваме и сигналите от жителите и това ще понижи времето за реакция на тези сигнали.

В този приоритет влиза и основаването на два института, които ще развиват високотехнологични решения, свързани с роботиката и медицината, с едни характерни ДНК- разбори, които ще ни разрешат да бъдем единственият град в България с такива новаторски центрове за високи технологии ", сподели Попов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР