Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков се срещна с

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков се срещна с
Коментари Харесай

Кметът на Видин връчи поздравителни адреси на автори от региона, които създават книги за героичния дух и достолепието на града

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков се срещна с журналиста Соня Мачорска - създател на документалната книга-албум „ Видин – пристанище на история “ и с Роберт Николаев, който дружно със своя татко Николай Асенов издават алманаха „ Бдинци, лъвове, титани “.

Д-р Ценков им връчи приветствени адреси и изрази своята голяма благодарност за това, което са създали за Видин. „ Вие сте едни от светлите и положителни хора, без които промяната и визията на нашия град не могат да се осъществят “, сподели кметът.

Преди броени дни Соня Мачорска показа своя дълготраен труд. Събирането на материалите за книгата лишава четири години. „ Благодарение на нея видинската общност ще научи непознати и малко известни обстоятелства за многовековната история на видинските пристанища, за връзката им с укрепителната система на града и нейните капии, за известни локални търговци и видни персони “, се акцентира в приветствения адрес от кмета.



Издателите на вестник „ Видин “ Николай Асенов и Роберт Николаев основават алманаха „ Бдинци, лъвове, титани “, който е отдаден на именития Трети пехотен Бдински полк и 110-годишнината от Балканската война. В поздравлението си към двамата съставители доктор Ценков отбелязва: „ Похвално е, че в този сборник са включени материали, които са оповестени във вестник „ Видин “ в продължение на 30 години, от неговото основаване до през днешния ден. Благодаря Ви за всеотдайната работа и неизменност при подготовката на тази скъпа за нашите съграждани книга. Сигурен съм, че тя ще се трансформира в една от визитките на старопрестолния ни град “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР