Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева прочете откъс от

...
Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева прочете откъс от
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен се включи в публично четене на книги по случай Световния ден на книгата и авторското право

Кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева прочете фрагмент от своя обичана книга по време на проведеното обществено четене в Тетевен по случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. Това оповестяват от пресцентъра на локалната администрация. Кметът поздрави всички събрали се и означи, че четенето на книги е освен прелестно и потребно, то ни дава скъпи познания и насоки, тъй като книгите са нашите най-нетърпеливи учители и мъдри съветници.

Д-р Бояджиева акцентира, че посредством четенето ние се образоваме, развиваме и съумяваме. Тя насочи обръщение да четем колкото се може повече и да понижим времето прекарано пред компютъра, тв приемника или мобилния телефон.

Председателят на Общински съвет – Тетевен – Мария Стойчева също се включи в четенето. След нея това направиха и възпитаници от учебните заведения в града, чиновници на Общинска администрация, представители на НЧ " Съгласие 1869 " – Тетевен и библиотеката към читалището.

Датата за отбелязване на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, не е определена инцидентно. Тя е алегорична за международната литература. На 23 април са родени или умряли поети като Шекспир, Мигел де Сервантес, Владимир Набоков и други Това прави натурален избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО - в този ден целият свят да отдаде респект на книгите и създателите им. С това се цели поощряване на всички и по-специално на младежите, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които способстват за социално-културния напредък на човечеството.

През 2021 година по случай 23 април, по самодейност на Община Тетевен, пред постройката на читалището в града бе изложена огромна дървена книга. Тя бе направена от Евгени Стоянов, а наличието й е запълнено с известни цитати, стихове и мисли на български създатели, в това число на тетевенеца Усин Керим.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР