Кметът на община Русе Пенчо Милков проведе днес работна среща

...
Кметът на община Русе Пенчо Милков проведе днес работна среща
Коментари Харесай

Насърчаването на електрическата мобилност ще бъде част от бъдещите приоритети за развитие на Русе

Кметът на община Русе Пенчо Милков организира през днешния ден работна среща с управителния екип на " Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД.

На нея бяха разисквани хрумвания по какъв начин може да бъде насърчена електромобилността в Русе и разновидности за създаване на вериги от зарядни станции в града.
“Наблюдава се все по-голямо търсене на електрически автомобили, изключително за градско шофиране. Общината неотдавна закупи и съвременни електробуси. Естествената последваща стъпка за нас е да работим за разширение на мрежата за зареждане на новите транспортни средства. Това е поредна стъпка, която сме длъжни да създадем за по-зелена и чиста градска среда ”, уточни Пенчо Милков.


В първичното разискване бяха включени оферти за създаване на две бързи станции за зареждане, както и такава за електробуси.
Електромобилността е измежду водещите акценти и в програмата за развиване на Европа за ръководство на енергийната успеваемост. Електрическите коли от ден на ден навлизат на пазара като желани транспортни средства, а за притежателите в доста европейски страни се оферират тласъци и преференции като данъчни облекчения, улеснен режим на паркиране.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР