Кметът на Община Русе награди журито и основателя на станалия

...
Кметът на Община Русе награди журито и основателя на станалия
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков награди журито в Международния детски певчески конкурс „Северно сияние“

Кметът на Община Русе награди журито и създателя на станалия емблема за Русе Международен конкурс за млади реализатори „ Северно зарево “.

Първообразът на състезанието датира от далечната 1966 година, а от през днешния ден в Русе стартира и 26-ото му издание.

„ Вие сте хората, които вършиме този конкурс подобен, какъвто всички го познаваме. Благодаря ви, че всяка година посвещавате част от времето си, с цел да оцените и насърчите младите гении от цяла България и други страни “, поздрави ги кметът. За приноса им в развиването на състезанието и за поддръжката към младите реализатори статуетки на признака на Русе – Паметника на Свободата, получиха композиторът и артист Хайгашод Агасян, композиторът Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова.

В знак на благодарност Пенчо Милков връчи статуетка и на основателя на състезанието – маестро Вили Икономов, който преди 56 години го основава под името „ Млади гении “.

До 2000 година състезанието е с народен темперамент, а по-късно има и интернационално присъединяване.

Всяка година в Русе се събират най-талантливите млади артисти и певици от България, Румъния, Русия, Черна гора и Косово. Тази година за присъединяване са се записали над 75 реализатори, като всички искащи могат да ги поддържат от през днешния ден до неделя в Голямата зала на Доходното здание.

Награждаването на лауреатите е на 9 октомври от 17:30 ч., когато са и рециталът на Тони Димитрова и Гала концертът на отличените участници.

Пълната стратегия на състезанието ще откриете .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР