Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов подписа днес договор с

...
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов подписа днес договор с
Коментари Харесай

Облагородяват паркове в три населени места от община „Родопи”, изграждат информационен център в Лилково


Кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов подписа през днешния ден контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ за създаване и реорганизация на туристическа инфраструктура в селата Брестник, Крумово и Първенец. По плана ще бъде подложен и информативен център в село Лилково.

Проектът е по процедура за даване на безплатна финансова помощ № BG06RDNP001- Подмярка 7.5. „ Инвестиции за обществено прилагане в инфарструктура за отдих, туристическа информация и дребна по мащаб туристическа инфраструктура” от стратегия за развиване на селските региони 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейски Земеделски Фонд за Развитие на Селските Райони.

Стойността на декларираните за финансиране разноски са в размер на 100 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Проектът е тристранен сред Община „ Родопи”, съдружие „ МИГ- Перущица-Родопи” и Държавна фирма „ Земеделие”.

Дейностите по осъществяване на плана плануват благоустрояване на парк „ Чинара” в село Първенец и парк „ Могилата” в село Крумово. Ще бъде реконструирано и парковото пространство зад храм „ Свети Николай Чудотворец “ в село Брестник. Ще бъде сменена настилката, ще се направи ремонт на оградите и озеленяване.

В село Лилково ще бъде сложена дървена къща, в която да се показват рекламни материали, а локални производители ще могат да излагат продукцията си.

„ Община „ Родопи” се развива като туристическа дестинация за селски туризъм, учреден на културното благосъстояние, исторически монументи и прелестна природа.Проектът ще усъвършенства средата на живот в общината и ще подтиква локалното развитие”, разяснява кметът Павел Михайлов.

След като подписа контракта, кметът се срещна и с изпълнителния шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Борис Михайлов, с който разискаха координиране на други планове на общината в Държавна фирма " Земеделие " и благодари за съдействието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР