Кметът на община Мездра издаде заповед, с която се допускат,

...
Кметът на община Мездра издаде заповед, с която се допускат,
Коментари Харесай

Добра новина за мездренчани: Иван Аспарухов разреши посещенията на заведения на открито /заповед/

Кметът на община Мездра издаде заповед, с която се позволяват, считано от 6 май 2020г., визитите на търговски площи навън /градини, тераси и други/ на заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
ЗАПОВЕД №283/04.05.2020 година
На съображение член 44, ал.2 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, чл.63 от Закона за здравето и по отношение на Решение на Народното събрание от 13.03.2020г. за оповестяване на изключително състояние на територията на Република България и Заповед №РД-01-249/03.05.2020 година на министъра на опазването на здравето,
НАРЕЖДАМ:
1. Допускат се визитите на търговски площи навън /градини, тераси и други/ на заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при съблюдаване на следните противоепидемични ограничения:
а) разполагане на масите по метод, осигуряващ разстояние не по- малко от 2.5 м сред тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство;
б) обслужващият личен състав да е с сложена защитна маска за лице;
в) да се почистват и дезинфекцират повърхностите на масите и столовете след всеки посетител;
г) да се слагат на видни места диспенсери с дезинфектант за прилагане от посетителите на заведението.
2. Допуска се упражняването на самостоятелен спорт навън /в това число тенис, колоездене, лека атлетика и др./, при съблюдаване на отдалеченост от минимум 2.5 м сред обособените спортуващи и на всички противоепидемични ограничения.
Настоящата заповед да се сведе до знанието на основния специалист „ Икономика, икономически действия, търговия и отбрана на потребителите “ в община Мездра, общинският действен щаб, началника на районното ръководство в Мездра, кметовете и кметските наместници на обитаемоте места в общината и всички останали заинтригувани лица за сведение и осъществяване.
Контролът по осъществяването и спазването на заповедта разпореждам на контролния екип към Общинския действен щаб.
Заповедта влиза в действие от 04.05.2020г., като се изключи т.1, която влиза в действие от 06.05.2020г.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР