Кметът на Община Марица Димитър Иванов подкрепя идея на младежи

...
Кметът на Община Марица Димитър Иванов подкрепя идея на младежи
Коментари Харесай

Кметът Димитър Иванов подкрепя младежи с идеи за благородни инициативи

Кметът на Община Марица Димитър Иванов поддържа концепция на младежи от Костиево, които желаят да облагородят пространство в родното си село. „ Събрали са към 2 000 лв.., с цел да си създадат беседка. Ще си купят материали и със личен труд ще изградят оборудване, като ще освежат и пространството към него. Благодарих им за самодейността. Спокоен съм за светлото бъдеще на общината с такива родолюбци и младежи, които живеят за богатството и положителното на селото си, които желаят и техните деца да живеят по-добър живот. Приветствам тази концепция “, разяснява Димитър Иванов.

Той посочи, че сега се приготвя разпоредба, с която ще се даде опция на юношески организации от всички села да аплайват с планове пред общината. „ Финансирането ще е от общинския бюджет за реализацията на сходни планове, с които младежите да се включат в дейния живот на селото, в което живеят. За да можем да вършим по-красиви места за отдих, спорт и така нататък фондът занапред ще се дефинира. Смятаме, че с  планове от по 5 хиляди лв. финансиране, както и благодарение на кметовете в обитаемоте места и на общината ще могат да се осъществят начинания, които ще облагородят доста пространства. Очакваме хрумвания “, посочи кметът.

Младите хора от Костиево са възстановили традиция със основаването на коледарска тайфа към НЧ „ Никола Вапцаров – 1928 година “. Със събраните от коледуването средства през последните години са били направени петнадесет комплекта мъжки носии. През 2022 година коледарите са дарили пари за полагане на настилка на съществуваща детска площадка. Тази година със събраните 2000 лв. са решили да закупят материали за създаване на беседка в непосредствена непосредственост до новоизграденото спортно игрище. Предстои да бъде осъществена от самите тях и с поддръжката на кмета на Костиево Георги Калоферов. Младежката група се включва във всички начинания в селото.   

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР