Кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов и Председателят на

...
Кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов и Председателят на
Коментари Харесай

Започна ремонтът на част от улица „Девети септември“ с. Дъбово, община Мъглиж

Кметът на Община Мъглиж доктор Душо Гавазов и Председателят на МИГ – Мъглиж, Казанлък, Гурково госпожа Рени Малева подписаха контракт с Държавен фонд земеделие за даване на безплатна финансова помощ в размер на 269 594.37 лева за реорганизация и рехабилитация на ул. „ Девети септември “ с. Дъбово.

Проект „ Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари в Община Мъглиж, област Стара Загора, подобект 3: с. Дъбово: Участък: Улица " Девети Септември " от ОТ 6 до ОТ 221 - ляво платно с приблизителна дължина 610 м ” е ориентиран към ремонт на улица " Девети Септември ", която е част от уличнатa мрежа на с. Дъбово, общ. Мъглиж.



Проектните действия плануват възобновяване и възстановяване на транспортно - експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването и положително отводняване на уличния сектор. Предвид положение на настилката в сектора, ремонтните работи ще се извършат посредством цялостна реорганизация и полагане на компактен асфалтобетон – 4 см, неплътен асфалтобетон – 6 см и трошен камък – 35 см.

Отводняването на настилката ще се извърши незадълбочено, посредством надлъжните и напречните наклони на улицата. Не се планува построяването на нови дребни или огромни уреди. Всички бетонови бордюри ще се възобновят с нови.

Днес, 30 август 2021 година от 11.00 ч. се реализира формалната гала „ Първа копка “ на ул. „ Девети септември “ с. Дъбово.

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР