Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи във военния

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи във военния
Коментари Харесай

На Архангелова задушница кметът на Ловеч почете паметта на загиналите във войните

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се включи във военния обред за Архангелова задушница в Троян и уважи паметта на починалите.

Тя сервира венец пред Паметника на жертвите във войните, върху който са изписани имената на героите.

В събитието участваха още кметът на Община Троян Донка Михайлова, началникът на гарнизон Ловеч полк. Светослав Църовски, офицери от военните формирования в Ловеч и Троян.

Заупокойна панихида отслужи Ловчанският митрополит Гавриил. Панихидата е за всички починали български бойци и офицери във войните за избавление и обединяване на България, както и за починалите в осъществяване на военния си дълг военнослужещи.

„ Те са дали най-скъпото, което имат – животът си, с цел да се реализира нашият блян “, сподели Гавриил.

Подобен обред в Троян се организира за първи път в този момент, на 05.11.2022 година, когато е  Архангелова задушница и когато се загатват всички починали воини. Включиха се представители на военно-патриотичните организации и сдружения, както и  началниците на военни формировирования от гарнизона.
В събитието взе участие и Представителен юношески духов оркестър – Троян, членове на Националното дружество„ Традиция “ от районен клон „ 34-ти пехотен Троянски полк “, които развяха  реплики на бойните полкови флагове. Красивият обред бе следен от доста жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР