Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на

...
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на
Коментари Харесай

Д-р Емил Кабаиванов и Доньо Тодоров участват във встъпителната конференция на новоизбраните кметове и общински съвети

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов и ръководителят на Общински съвет Доньо Тодоров вземат участие в двудневната встъпителна конференция на новоизбраните кметове и общински препоръки, проведена от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).
 
Форумът, открит на 11 декември от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, събра 350 представители от 212 общини в цялата страна. За трети път новият мандат на локалната власт стартира с делово събитие, проведено от НСОРБ, което набелязва опциите за партньорства сред общините и перспективните задания пред ръководството на локално равнище.
 
В полемиките вземат участие министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите Георги Клисурски. С тях се разискват подготовката на локалните бюджети в рамката на държавния, новите механизми за поддръжка на общинските вложения и други настоящи въпроси.
 
Тази година НСОРБ си слага задача да обърне внимание на новите общински управления и върху някои стратегически цели: зелените политики, дигитализацията и привличането на повече младежи в процеса на взимане на решения. Те обрисуват посоките за развиване на общините и страната в по-дългосрочен проект и  проникват в целия развой на ръководство, акцентира изпълнителният шеф на сдружението Силвия Георгиева.
 
" Една от главните цели на събитието е да показва опциите на НСОРБ като платформа за съдействие и взаимна работа на всички общини. Кметовете имат опция да се срещнат персонално, да поддържат връзка, да споделят своя опит и проблеми и да слагат началото или да развият положителни партньорски взаимоотношения. В рамките на НСОРБ локалната власт занапред ще работи за търсене на решения по общи за общините проблеми, ще разисква и предлага промени в законодателството, ще търси по-тясно взаимоотношение с другата част на изпълнителната власт – централната. В структурите на НСОРБ общините могат да вземат участие в експертни общности по всички значими за тях сфери – финанси, опазване на здравето, градоустройство, публичен ред, превоз и така нататък ", разясни доктор Кабаиванов – член на Управителния съвет на сдружението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР