Кметът на община Димитровград Иво Димов, съвместно с екипа по

...
Кметът на община Димитровград Иво Димов, съвместно с екипа по
Коментари Харесай

Общинска програма за дигитализация на училищата представи кметът на Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов, взаимно с екипа по програмата, показа през днешния ден пред шефове, учители по осведомителни технологии и учители, които ползват в работата си високотехнологични решения в образованието, новата общинска стратегия „ Модернизация в системата на учебното обучение посредством цифрови технологии ” за 2021г. На срещата в зала „ Гросето ” бяха и специалистите от екипа създал програмата Йоана Минчева – програмен шеф на Център за креативно образование – гр. София, Димитър Дряновски – специалист „ Внедряване на цифрови технологии ” в ЦТО и бранд управител на „ Лего Адюкейшън ”.
Кметът на общината сподели, че „ невиждано бързите темпове, с които се трансформира цифровият образ на днешния свят, община Димитровград разпознава като детайл от първостепенна значимост да бъде в крайник с новите софтуерни решения в региона на образованието и просветителните технологии. Той показа концепцията на програмата да обезпечи финансова поддръжка на учебните заведения на територията на общината, като за задачата са планувани 60 000лв. от общинския бюджет за тази година за възстановяване обезпечеността им с цифрови устройства, приложения и решения в областта на осведомителните и информационни технологии за образованието, както и за повишение на потенциала на фрагментите, работещи в образованието. ”
Експертите от Центъра за креативно образование гр. София, взаимно с общинските съветници от Постоянната комисия по „ Образование, юноша и спорт ” на Общински съвет Димитровград и специалисти от общинска администрация създадоха: Стратегия за свястно внедряване на просветителни осведомителни и информационни технологии в община Димитровград и Правила и формуляри за кандидатстване по общинска стратегия „ Модернизация в системата на учебното обучение посредством цифрови технологии ”.
На сесията на общински съвет, извършена през месец май 2021г., бяха одобрени изискванията по програмата с възможни претенденти за присъединяване - всички учебни заведения на територията на общината и оптимален размер на финансиране по подаден план - до 10 000 лева с Данък добавена стойност.
Срокът за кандидатстване по програмата е от 01.06.2021г. до 31.07.2021 година, а за осъществяване на дейностите - до 30.11.2021 година Предвидено е отчитането на осъществяването на плановете да се реализира до 5 работни дни след привършване на плановите действия, само че не по-късно от 05.12.2021г.
По програмата ще се финансират действия, свързани със закупуване на модерни софтуерни средства, съоръжение на кабинети, придобиване на програмни артикули и лицензи, които влизат в една от следните категории:
 Кметът на Димитровград благодари за ремонтирани люлки Кметът на Димитровград благодари за ремонтирани люлки
С признателност към всички, взели присъединяване в ремонтирането на детски люлки, се обърна кметът на Димитровград Иво Димов. Той написа във Fa...
Образователни решения по роботика, осведомителни технологии и програмиране;
Образователни решения за компютърна лаборатория и компютърно моделиране 2-5 клас;
Образователни решения за планово основано образование с виртуална и добавена действителност.
Преносими компютри и таблети;
Специализирано съоръжение за кабинети в направленията естествени науки, (дигитални) технологии, роботика и програмиране, инженерство и математика;
 Кметът на Димитровград: Градът се развива макар името си или поради него Кметът на Димитровград: Градът се развива макар името си или поради него
Всеки има право на мнение, стига да не се пробва да го постанова още веднъж и още веднъж. Днес още веднъж бе повдигната една сензитивна за всички д...
Програмни артикули и лицензи.
Проектите ще бъдат обсъждани от комисия, назначена от кмета на общината и ще бъдат финансирани по реда на тяхното постъпване, като разглеждането и оповестяването на резултатите ще се реализира до 5 работни дни от осъществяване на съвещанието за разглеждане на плановете.
В насоките за кандидатстване по програмата са избрани и индикаторите, по които ще се прави оценка обсега на плана: брой възпитаници, които ще употребяват новите просветителни решения; брой преподаватели, които ще работят интензивно със заложените просветителни решения; брой преподаватели, които ще преминат образование (ако е приложимо); брой учители, които ще получат лични портативни компютри (ако е приложимо); брой класни стаи, които ще имат усъвършенствани условия за реализиране на просветителни дейности; предстоящи резултати, свързани с подобряването на просветителния развой и потреблението на софтуерните средства.
Екипът показа опита и образците си от сполучливо осъществени планове за STEM центрове в общините Варна и Пловдив, където по програмата работят всички 54 учебни заведения от общината. От екипа се ангажираха да създадат безвъзмездна регистрация на учебните заведения, които желаят да вземат участие в платформата„ Училище в облака ”.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР