Кметът на община Банско, Георги Икономов бе домакин на среща

...
Кметът на община Банско, Георги Икономов бе домакин на среща
Коментари Харесай

Троян гостува на Банско

Кметът на община Банско, Георги Икономов бе хазаин на среща с представителите на Общински съвет Троян. Те бяха водени от кмета Донка Михайлова и ръководителя на Общинския съвет – Петко Пенков.

По време на срещата домакинът срещна своите посетители с положителните практики в работата на администрацията, както и с осъществените огромни инфраструктурни планове. Той даде информация за икономическия профил на общината с най-вече туристическа устременост, както и дребен дял на дърводобивната и дървообработвателна индустрия.   img_2168

„ Благодарение на провеждането на редица мощни летни културни събития, съумяхме през последните години да осигурим добра претовареност в хотелската база и през топлите месеци. По този метод осигурихме по-висока степен на претовареност на работните места в общината. А растежът в броя на жителите на общината удостоверява, че очевидно хората намират добър занаят тук. Отчита се добра ниша в областта на производството на хранителни артикули, които да се пласират на локалния пазар, само че за жалост предприемаческата интензивност в локалния бизнес не е висока ” показа Икономов.

Обсъдени бяха общите провокации, които стоят пред общинските управляващи като нуждата от промени при образуване на такса боклук, бързо запълващите се районни депа за битови боклуци, както и нуждата от създаване на междуобщински сепариращи съоръжения за боклуци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР