Кметът на община Баните Павлин Белчев даде начало на строителните

...
Кметът на община Баните Павлин Белчев даде начало на строителните
Коментари Харесай

5-звезден лукс превръща Баните в перлата на Родопите

Кметът на община Баните Павлин Белчев даде начало на строителните действия на нов 5-звезден СПА комплекс в центъра на Баните. Преди два месеца непознат вложител стартира градежа на аквапарк с четири открити басейна, две водни пързалки и първокласен хотел. Красотата на Родопите, великодушното естествено благосъстояние, археологическото завещание и диалогичността на администрацията са причина Баните да се утвърдят като курорт за четири сезона.

“Докато общността ни е единна и до момента в който ценим нашите запаси и благосъстояния, ще съумяваме дружно да я развиваме и разпространяваме на всички места. Най-важното, с цел да се случва всичко това, е да се поддържаме, да си имаме вяра и да се сплотяваме ”, разяснява Белчев за.

Капацитетът от леглова база в туристическата община е към 800 кревати, като с новите вложения могат да надвишават 1100. Освен китните хотелчета и къщи за посетители,
Баните е известно с балнеосанаториума си.
“За дребна община като нашата сходни капиталови планове биха повлияли значително на смяната на качеството на живот на популацията ни. Ние сме образец за община, която развива сполучливо туризъм и балнеология. Такива вложения ще надградят продукта, който предлагаме и туристите от ден на ден търсят ”, разяснява още кметът Белчев.

Двете вложения надвишават 15 млн. лв..

В края на предходната седмица Баните чества охолно троен празник. По традиция на Гергьовден локалните одобряват посетители от близо и надалеч за най- огромният си празник – на община Баните и минералната вода. Баните е прочут център за водолечение с минералната си вода, поради която хора идват да се лекуват от близо и надалеч. Тя въздейства на болести на опорно-двигателния уред, на периферната нервна система и на стомашно-чревният тракт. На Гергьовден по традиция локалните я почитат, вярвайки че на празника водата е най-лековита.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР