Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио официално предложи въвеждане

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио официално предложи въвеждане
Коментари Харесай

Ню Йорк смята да вземе от милионерите, за да обнови метрото

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио публично предложи въвеждане на налог за милионери за финансиране на модернизацията на градското метро и подкрепяне на най-бедните ползватели на подземната железница. Предстоят диспути по тематиката, а с цел да бъде призната, самодейността би трябвало да бъде утвърдена от Сената на Ню Йорк.

Хората не желаят тази полуда да продължава, съобщи във връзка положението на метрото де Блазио. Според синдикалисти, даже хора от подръжката на подземната железница не могат да стигнат в точния момент на работа. Пред последните 5 години броят на закъсненията се е утроил до 70 хиляди на месец, по доста от линиите влаковете са препълнени.

Според кмета новият налог за излаз от ситуацията ще засегне към 30 хиляди най-богати нюйоркчани - обособени лица с приходи над 500 хиляди $ и фамилни двойки, печелещи повече от 1 милион. Целта е да се съберат 700 млн. през 2018 година, а след това сумата да доближи 800 млн.

" Тези лица ще заплащат в допълнение 2700 $ годишно или 7 $ дневно. За да получите визия - това е половин час престой на случаен градски паркинг в Манхатън ", комментира кметът на града Бил де Блазио.

Част от парите - към 250 млн., ще бъдат изразходвани за по-ниски цени на пътуванията на най-бедните нюйоркчани, оповестява Българска национална телевизия. " Това значи карти за превоза на половин цена за 800 хиляди нюйоркчани, които са на или под линията на бедността. Близо 1/10 от популацията на града ще употребява облекчения при пътешестване с метро ", разкрива още от сметките де Блазио.

Метрото на Ню Йорк е държавно. Губернатор Куомо управлява държавната корпорация - оператор на локалния градски превоз. Той има право да го спре, на своя глава кмета, както направи преди зимна стихия през 2015 година Според губернатора обаче градът би трябвало да дава повече лични средства за поддръжка на метрото, което механически има.

Неотдавна държавната компания оператор излезе с проект за стабилизиране на системата на стойност 836 млн. $. Губернаторът предложи разделение на разноските с града, само че кметът отхвърли финансово присъединяване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР