Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на възрастните хора да

...
Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на възрастните хора да
Коментари Харесай

Кметът на Москва нареди: Възрастните хора да останат у дома!

Кметът на Москва Сергей Собянин подреди на възрастните хора да останат вкъщи и предложи на работодателите да разрешат работа в дома, откакто в съветската столица внезапно се усилиха случаите на новозаразени с ковид, съобщи БГНЕС.

Собянин сподели, че московчаните на възраст над 65 години би трябвало да останат у дома от понеделник и да пазарят рядко, до момента в който разходките на открито остават неограничени, оповестиха съветски медии. В началото на карантината поради вируса Собянин предприе строги ограничения, в това число анулиране на безплатните карти за пътешестване на възрастните.

" За страдание следим доста нарастване на броя на доказаните случаи в Москва през последните дни ", сподели Собянин в формалния си блог. Новите случаи на ковид в Москва в четвъртък доближиха най-високото си равнище от 23 юни – 1050.

Собянин съобщи, че е имало " съществено " нарастване на приема в болница. В петък той предизвести, че едновременното улавяне на нормална простуда и вирусът с наближаването на зимата е изключително рисково за възрастните хора и тези с хронични болести.

" Така че от 28 септември ви молим да останете у дома ", сподели той. Собянин съобщи, че хората в рисковите групи би трябвало да работят от у дома или да си вземат отмора, в случай че е допустимо. Той също по този начин се обърна към ръководителите на компании: " Моля ви и предлагам да преместите колкото се може повече от вашия личен състав в домашна работа ".

Предупреждавайки, че вирусът към момента не е надвит, кметът прикани жителите на Москва да носят маски за лице и ръкавици в публичния превоз и в магазините, предписание, което към този момент е въведено, само че всеобщо не е спазвано.

" Всички ние в действителност не желаеме да се връщаме към суровите ограничавания на пролетта ", сподели Собянин. " Надявам се да успеем да избегнем това. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР