Кметът на морската столица обяви важна новина.Заради извънредна подмяна на

...
Кметът на морската столица обяви важна новина.Заради извънредна подмяна на
Коментари Харесай

Кметът обясни защо се забавиха кварталните ремонти във Варна

Кметът на морската столица разгласи значима вест.

Заради изключителна замяна на подземни връзки, липса на работна ръка и немърливост на някои реализатори се бави работата по кварталните поправки във Варна. Това стана ясно от думите на кмета Иван Портних, който даде брифинг пред медии във връзка ремонтите в града, съобщи кореспондент на

Градоначалникът призна, че тук-там в междублоковите пространства има закъснение при реализирането на ремонтните действия. Той изрази убеденост, че напълно скоро този въпрос ще бъде решен и ще се влезе в график. По думите му би следвало започнатите към този момент обекти да бъдат приключени до края на месеца. Посочи обаче, че по-късно ще бъдат стартирани нови. Това значи, че работата в кварталите продължава. Съвсем скоро трябвало да завършат и ремонтите в центъра. Предстои старт на дейностите по Зелената зона в „ Чайка “.

„ Проблемът с работната ръка е реалност. Когато районните администрации и контролните органи открият незадоволително качество биват сменяни и изпълнителите. На всеки един обект като стартират да работят и като стартират да излизат изпод едни кабели или тръби, които ги няма на никое място в кадастъра и се получава едно закъснение. Трябва да се промени плана, да се подменят връзките. На хората им наподобява, че никой не работи, но доста постоянно не е тъй като никой не работи. Това нервира всички и най – доста мен, само че изчистването на сходни въпроси лишава време. Сигурно има и неприятни образци заради немърливост и неприятна организация. Опитваме се да влезем в темп. Не можем да не подменим подземните връзки. Най – елементарно е да минем с асфалта от горната страна, само че това не е вярното дългогодишно решение. Работим с финансирания по планове, правени преди 2-3 години. “, изясни кметът.

Проектите, които се осъществят в междублоковите пространства, са от преди две години. Изпълнението им е подсигурено с финансови принадлежности в бюджета на общината. Заради неприятно държавно ръководство осъществяването им закъсня. Отражение е дало и намирането на средства за индексиране на договорите, стана ясно от думите на кмета.

„ След междублоковите пространства би трябвало да се направи идващ стадий. В същите тези пространства ще се облагородят градинки, озеленяване, декоративна растителност. Ще се създадат всички тези дребни неща, с които планът става приключен и наподобява добре. Това ще е задачата на идващия ни бюджет “, каза Портних.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР