Кметът на Лондон Садик Хан е готов да атакува отричането

...
Кметът на Лондон Садик Хан е готов да атакува отричането
Коментари Харесай

Кметът на Лондон с яростна критика срещу Брекзит

Кметът на Лондон Садик Хан е подготвен да нападна " отричането " от страна на държавното управление на " големите вреди ", които съгласно него нанася Брекзит, оповестява Би Би Си.

В своя тирада, която ще произнесе довечера, той ще призове за доближаване с Европа.

Очаква се кметът от опозиционната Лейбъристка партия да съобщи, че последствията от напускането на Европейски Съюз " не могат да бъдат заличени от историята ".

За разлика от него обаче, водачът на лейбъристите сър Кийр Стармър изключи опцията за наново присъединение към единния пазар на Европейски Съюз, в случай че лейбъристите завоюват властта.

През ноември финансовият министър Джереми Хънт изключи опцията за преразглеждане на комерсиалната договорка с Европейски Съюз, откакто се появиха изказвания, че той желае Англия да поддържа връзки с Европейски Съюз в швейцарски жанр, с по-тясно сходство с разпоредбите на Съюза и по-малко ограничавания за мигрантите.

Просто не мога да мълча за големите вреди, които Брекзит нанася, ще каже в речта си пред бизнес водачи в Лондон Хан.

" Министрите, наподобява, са развили селективна амнезия, когато става въпрос за една от първопричините за нашите проблеми ".

" Брекзит не може да бъде заличен от историята, нито следствията да бъдат заличени ".

Той ще уточни икономическите резултати от Брекзит и ще се застъпи за нов метод за " рационално и зряло намаляване на вредите, които се нанасят ".

През октомври 2021 година самостоятелната Служба за бюджетна отговорност пресметна, че Брекзит ще понижи Брутният вътрешен продукт на страната с 4% годишно в дълготраен проект, в съпоставяне цифрата при оставане на Англия в Европейски Съюз.

От " Даунинг стрийт " обявиха, че позицията им не се е трансформирала.

Официалният представител на премиера съобщи, че английският народ е изложил своята позиция още през 2016 година и държавното управление е работило в сходство.

Британският кабинет разказа комерсиалната договорка, подписана с Европейски Съюз през декември 2020 година, като " най-голямата договорка в света за свободна търговия с нулеви мита и нулеви квоти ".

Тя обезпечава достъп до пазара на Обединеното кралство в основни браншове на услугите и отваря нови благоприятни условия за бизнеса на страната по целия свят.
" Въпреки икономическите усложнения в международен мащаб, търговията сред Англия и Европейски Съюз се възвръща, като последните данни демонстрират, че търговията на Обединеното кралство както със страни членки, по този начин и със страни отвън Европейски Съюз е над равнищата отпреди ковид ".

В речта си Хан ще каже: " След две години на отказване, в този момент би трябвало да се надигнем против тежката истина: Брекзит не работи ".

" Това (напускането на Европейски Съюз - б.р.) отслаби стопанската система ни, наруши единството ни и понижи репутацията ни. Но най-важното - не е непоправимо ".

" Нуждаем се от по-голямо привеждане в сходство с нашите европейски съседи - прекосяване от този рисков, корав Брекзит, който имаме в този момент, към работеща версия, която обслужва нашите стопанска система и народ ".

Хан ще признае, че " никой не желае връщане към разединението и безизходицата " от последните години, само че ще призове за " прагматичен спор " за изгодите от митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз.

Въпреки че рецензиите на кмета са ориентирани към държавното управление, те ще се преглеждат и като размах против неотдавнашната по-твърда позиция по отношение на Брекзит, която зае партийният му водач.

Сър Кийр Стармър неотдавна изключи опцията за връщане на свободното придвижване на хора и съобщи, че няма причина за наново присъединение към единния пазар.

Вместо това той даде поръчка, че лейбъристите ще поправят пропуските в съглашението на държавното управление за Брекзит, с цел да " накарат Брекзит да работи " - в това число посредством законопроект за " връщане на контрола ", който трансферира пълномощия от Уестминстър на локалните общности.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР