Кметът на Лондон Садик Хан днес обяви голям инцидент, за

...
Кметът на Лондон Садик Хан днес обяви голям инцидент, за
Коментари Харесай

Лондон обяви голям инцидент, за да помогне на ударените от COVID-19 болници заради Омикрон

Кметът на Лондон Садик Хан през днешния ден разгласи " огромен случай ", с цел да помогне на лечебните заведения в английската столица да се оправят с повишаването на инфектираните с COVID-19, породено от бързо разпространяващия се вид на ковид Омикрон, съобщи " Ройтерс ".

Хан предприе стъпката, която разрешава по-тясно съгласуване сред другите обществени организации, откакто Англия записва през вчерашния ден най-голямото нарастване на броя на новозаразените в границите на 24 часа от началото на пандемията.

Приемът в лечебни заведения и отсъствията на здравни служащи се усилват, акцентира Хан, " така че взех решението, след консултация с нашите сътрудници, да разглася огромен случай през днешния ден ".

" Това е изказване за това какъв брой съществени са нещата ", посочи той.

Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, през януари също разгласи огромен случай, когато възходящият брой инфектирани с COVID-19 застрашаваха да претоварят лечебните заведения.

Смята се, че разновидността " Омикрон " съставлява повече от 80% от новозаразените с COVID-19 в Лондон.

Британският министър председател Борис Джонсън трябваше да ръководи съвещание на комисията за изключителни обстановки през уикенда с децентрализираните администрации в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които имат свои лични пълномощия във връзка с публичното здраве.

Sky News осведоми, че министрите на държавното управление са били осведомени за последните данни за ковид в събота.

Вестник Times заяви, че чиновниците приготвят план на нови правила, които, в случай че бъдат въведени, ще забранят смесването на закрито в Англия, като се изключи работа за две седмици след Коледа, когато кръчмите и заведенията за хранене ще бъдат лимитирани до сервиране на маса навън.

Хората ще могат да се срещат в групи от до шест навън, написа вестникът.

Но министрите занапред ще са обмислили публично проектите, написа The Times.

Говорител на държавното управление, запитан за отчета на The Times, сподели, че държавното управление ще продължи да " преглежда деликатно всички нововъзникващи данни и ще държим ограниченията си под надзор, до момента в който научаваме повече за този вид ".

Джонсън сподели в петък, че " ние не затваряме нещата ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР