Кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет

...
Кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

Бунт в Кюстендил срещу скока на данъци и такси

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и ръководителят на Общинския съвет Иван Андонов и екипите им поканиха жителите и недоволните най-много от фрапантно увеличените локални налози и такси, които към този момент се заплащат, на диалог по всички проблеми на общината, като плануваната дата е 16 февруари. Дотогава въпроси и питания могат да се насочат на мейлите на Общината, Facebook и посредством медиите.

Същевременно по мрежите се готви нов митинг, трети от началото на годината, против нарасналите локални налози и такси, този път - за 23 февруари, за когато е планувано и съвещание на Общинския съвет.

Преди месец кметът и ръководителят на Общинския съвет насочиха същия зов за разговор, като протестиращите да излъчат свои представители и да слагат настояванията си. Условието беше в групата да няма някогашни депутати и партийни деятели, политически ангажирани. Такива представители не бяха излъчени. Сега всеки жител ще може да сложи въпрос и да желае отговори.

Кметът Паунов изясни: " До сряда в 17.00 часа на 15 февруари чакаме всички въпроси. В четвъртък в 17.30 каним вас по метод, който сметнете да отразите. Ние несъмнено, ще го излъчим публично на страницата си, отговори на въпросите, които са настоящи.

Към момента ние нямаме нищо, което да се нуждае да бъде прикрито, цялата информация, от която се интересуват нашите съграждани и всички наши другари по целия свят, тъй като доста хора от чужбина се интересуват и вълнуват от бъдещето на Кюстендил. Готови сме за това. В 17.30 в четвъртък ще стартираме да отговаряме на въпросите до изчерпването на всеки подробност ".

Недоволството на кюстендилци е против повишените налог " здания ", такса " боклук ", която за селата скочи седем пъти, налог МПС, повишен с 50%. Искат прегласуване, което обаче по закона за локалната администрация и локалното самоуправление не може да стане в границите на настоящата година, разясняват адвокати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР