Кметът на кочериновското село Мурсалево Юри Ковачев призова жителите на

...
Кметът на кочериновското село Мурсалево Юри Ковачев призова жителите на
Коментари Харесай

Кал, а не вода тече от чешмите в Мурсалево

Кметът на кочериновското село Мурсалево Юри Ковачев прикани жителите на селото да спрат да заплащат за доставка на вода на „ Кюстендилска вода “ поради обстоятелството, че от чешмите от известно време вместо бистра питейна течност, тече кална вода.

След няколко месеца вървене по тъгите и блъскане от врата на врата в „ Кюстендилска вода “, кмета Юри Ковачев се обърна публично към жителите на селото с апел във Facebook да не заплащат питейна вода, до момента в който не се отстранят всички повреди по водопровода в селото и не се измият резервоарите, които съгласно него не са чистени от години. И разгласява потресаващи снимки на това какво тече от чешмите в селото.



Ето какво написа Юри Ковачев на страницата си във Facebook:

" Уважаеми мурсалевци, от през днешния ден, 25 май, Ви апелирам никой да не заплаща питейната вода на „ Кюстендилска вода ” до осъществяването на нашите претенции и до момента в който не пристигна представител на ВиК сдружението да се запознае с дългогодишните ни проблеми. А точно, знаете, че от съвсем година водата, която тече по водопровода ни, не става освен за пиянство, а даже и за битови потребности, перални, миялни, доста постоянно и за къпане.

През тази седмица направих оглед, с цел да се убедя на 100 % какво е положението на цялото трасе от резервоара за питейна вода до Рила планина, а точно местността Робовица, откъдето идва нашият, мурсалевският тръбопровод, където на 24 май в 11,00 ч. не бях позволен от пазача по разпореждане на техническия началник на ВиК – гр. Кочериново Димитър Терзийски.

Аз знам за какво не бях позволен там, за това, тъй като съм сигурен и уверен, че ще видя 2 утайника, цялостни с кал, а сега си представям дали изобщо се и виждат, камо ли да са чистени по 2 пъти на година, което е наложително на ВиК – Кочериново.

Резервоарът прелива през входната врата, тъй като и сухите пространства са цялостни, което е недопустимо. На Дъбравата в една орехова градина има повреда от месец ноември 2022 година, която е открита и при всеки дъжд калта влиза във водопровода, след това в резервоара и оттова в нашите чешми и уреди. В с. Смочево има повреда, която е от 1 година, само че за ВиК това е обезвъздушител или отдушник! "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР