Кметът на Киев Виталий Кличко станал жертва на дийп фейк

...
Кметът на Киев Виталий Кличко станал жертва на дийп фейк
Коментари Харесай

Кличко стана жертва на руски фейк-измамници, настоява за спешно разследване

Кметът на Киев Виталий Кличко станал жертва на " дийп фалшив " машинация - цифрова операция, в която добре изпипани манипулирани видеа обрисуват реалистично както говора и по този начин и дейностите на действителен човек, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Това разкрива във видеозапис самият Кличко, който споделя, че подправен негов двойник персонално се е свързал с няколко кметове на европейски градове на които е приказвал неуместни неща. Във видеото, публикувано от „ Билд “, градоначалникът на Киев акцентира, че зад това стои " незаконна сила и че всичко това би трябвало да бъде незабавно разследвано ".

Виталий Кличко прибавя, че в никакъв случай не е имал потребност от преводачи в връзките си на британски или на немски. Кметът на Киев добави, че формалните диалози би трябвало да бъдат проведени единствено посредством публични канали в Киев.

По-рано през днешния ден стана ясно, че представители на немската държавна сигурност са почнали следствие на видеоконферентен диалог на кметицата на Берлин Франциска Гифай с мъж, показал се за Кличко. Разговорът е бил през вчерашния ден и е завършил след 15 минути, когато кметицата почнала да се съмнява, че приказва фактически с кмета на Киев. Нейната говорителка Лиза Фрерих сподели, че първият четвърт част от диалога не е породил никакво подозрение, само че след това били повдигнати тематики, които точно породили подозрение у кметицата. Пред нея да вземем за пример мъжът, представящ се за кмета Киев, почнал да приказва за украинци, опитващи се да получат обществени помощи в Берлин. После бил издигнат и въпросът за оказване на консултативна поддръжка на Киев за образуване на нещо като гей церемониал, което прозвучало още по-странно в светлината на войната в Украйна.

Впоследствие посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник е удостоверил, че Гифай не е говорила с Кличко. Същото се е случило и с кмета на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда, който обаче навреме е прекратил диалога с мнимия Кличко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР