Кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс в

...
Кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс в
Коментари Харесай

Кличко: Киев има запаси за няколко седмици, жителите се връщат да се сражават

Кметът на Киев и някогашен международен първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко съобщи, че счита, че към момента има близо 2 млн. души, които са останали в града, който е притиснат от настъпващите от няколко посоки съветски сили.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2321
Той съобщи, че украинската столица, в която нормално живеят към 3,5 млн. души, има задоволително ресурси, за да издържи няколко седмици и че линиите за доставяне към този момент остават отворени.

Брат му Владимир, също боксова звезда в тежка категория, добави в взаимното изявление, че някои от мъжете и дамите, които са придружили фамилиите си до релативно безвредни региони в западните елементи на страната, се завръщат, с цел да вземат участие в отбраната на града.

" Предполагаме, че близо 2 милиона души към момента са в Киев и е доста значимо да предоставим обслужване на хората ", сподели Виталий Кличко пред Ройтерс. " В момента имаме електричество, отопление, газ, имаме вода ", добави той на британски език. Виталий Кличко благодари на страните за изпращането на доставки за Украйна и съобщи, че Киев разполага с достатъчно  жизненоважни артикули, с цел да издържи още две седмици, макар че линиите за доставки остават отворени.

Руските сили към този момент са покрай Киев от запад и северозапад, където се водят тежки боеве с украинските войски, доближават също от изток и североизток. Украински публични лица настояват, че крайната цел на руснаците е да обкръжат града, с цел да го завладяват. Стотици хиляди поданици са избягали в относителна сигурност в западната част на Украйна, откакто боевете наближиха
на Киев, присъединявайки се към милиони други хора, принудени да изоставен домовете си поради понякога ожесточените бомбардировки.

Владимир Кличко, който се записа резервист по-рано този месец, добави, че някои от мъжете и  дамите, които са пътували на запад със фамилиите си, в този момент се завръщат.

" Да, има доста бежанци, които са отпътували на запад, само че има и доста се връщат. Много мъже и жени се връщат да пазят страната. Това е нашият дом. Ние оставаме тук. Ние няма да заминем на никое място ", сподели той.

В цяла Украйна хиляди цивилни се причислиха към локалните отряди за отбрана в поддръжка на постоянните войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР