Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави състава на Общински театър

...
Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави състава на Общински театър
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък към състава на театтъра: Прекрасни сте!

Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави състава на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ за блестящата премиера: „ Прекрасни сте и имате огромни сърца! “, възкликна тя. Тази вечер магичният свят на Шекспир и прочувствената „ Буря “ оживяха на открита сцена в Център за просвета „ Алиолувата къща “ пред многочислена аудитория и бурни овации.

Галина Стоянова обърна внимание на приемствеността в управлението на казанлъшкия спектакъл. Към новия шеф Веселин Плачков тя уточни: „ Не мога да обещая безоблачна стихия, само че мога да обещая попътен вятър и моята поддръжка. “, със смешка съобщи Кметът на Казанлък. „ Не мога да обещая на остарелия шеф – Димитър Кабаков, че постоянно ще загатвам името му, само че той постоянно ще бъде чест посетител на Общинския спектакъл. “, сподели Галина Стоянова. Тя приветства и напъните на заместник-директора на театъра Нели Шабанова, която стои неуморно зад всеки триумф на театъра в Казанлък.

Веселин Плачков благодари на сътрудниците си за чудесната работа и дефинира вечерта като „ празник на сетивата “. Той отличи и вниманието на Кмета на Казанлък: „ Това е, може би, единственият кмет в България, който гледа два пъти еднакъв театър – на предпремиера и на премиера. “.

Премиерата на една от последните пиеси на най-играния британски драматург влиза в репертоара на спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ с магически театър за човешката природа и силите от Отвъдното - под смелата постановка на Димитър Стефанов, който не за първи път работи в Казанлък. Оригиналната сценография е дело на Петя Димитрова. Автор на музиката е Милен Апостолов. Ролята на пременената Проспера е поверена на прелестната актриса Елена Азалова - посетител артист от Драматичен спектакъл „ Гео Милев “, Стара Загора. В актьорския състав играят: Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Георги Георгиев, Десислава Вулева, Димитър Живков, Ивелина Павлова, Йордан Куманов, Милен Вангелов, Николай Йорданов, Петър Петров, Яна Божанин.

Вечерта за казанлъшкия спектакъл бе несъмнено знакова и наситена с магия. Преди четири години на същата дата - 5 юли, на същото място - в Център за просвета,,Алиолува къща ", бе премиерата на първото зрелище, основано за това пространство, още веднъж на Шекспир -,,Сън в лятна нощ ", признато извънредно сполучливо от публиката. Четири години по-късно на бурни овации се радва премиерата на спектакъла,,Буря "!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР