Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение

...
Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Извънредно положение в Отава: Конвоят на свободата е блокирал центъра на столицата

Кметът на канадската столица Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние поради продължаващите митинги против Коронавирус ограниченията. Той пристъпва към тази мярка поради " сериозната заплаха и опасност за сигурността на жителите ", които митингите основават. Властите в Отава признаха, че губят " тази борба " и имат потребност от поддръжка от другите общини и от федералното държавно управление.

1000 камиона блокират центъра на Отава

Полицията за следващ път прикани стачкуващите да изоставен центъра на града. От събота насам тя е издала над 450 фиша, в това число за рисково шофиране и звук. Няколко души са арестувани. Полицията заяви още, че проверява близо 100 случая, в това число за осъществяване на закононарушения от ненавист. Ситуацията е " отвън надзор ", написа в известието си Уотсън. По данни на шефа на полицията Питър Слоли в митинга в събота са взели присъединяване близо 5000 души. Около 1000 камиона и други транспортни средства са блокирали елементи от центъра на столицата. Жителите на Отава бяха призовани да заобикалят тези елементи от града.

Повечето канадци поддържат въведените ограничения

Протестът в Отава стартира преди седмица с идването на колона от стотици камиони. Оттогава по този начин нареченият " ескорт на свободата " и стачкуващи са се разположили наоколо до Народното събрание. Протестите избухнаха поради условията за имунизация на водачите на камиони, завръщащи се от Съединените щати, които бяха въведени през януари. Междувременно посланията на митингите са ориентирани като цяло против рестриктивните мерки, въведени поради пандемията. Според последните изследвания обаче болшинството от канадците поддържат въведените ограничения. Над 77 % от популацията на страната е изцяло имунизирано против Коронавирус -19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР